top of page

Вітальні адреси

Вітальні адреси перших осіб держави

Президент України.png

Президент України — глава держави Україна
Статус Президента України визначено в розділі V Конституції України, де сформульовані права та обов'язки Президента як глави держави, порядок його обрання, а також можливість усунення з поста та припинення його повноважень.

Голова Верховної Ради України — одна з найвищих державних посад законодавчої влади України. Голова Верховної Ради України здійснює керівництво Верховною Радою України, він обирається народними депутатами, попередньо запропонованим на пленарному засіданні Верховної Ради депутатськими фракціями чи народними депутатами.

Small_logo_of_the_Verkhovna_Rada_of_Ukraine.svg.png
Cabinet_of_Ukraine.png

Прем'єр-міністр України — посада Голови Кабінету Міністрів в Україні. Очолює виконавчу владу в країні. Згідно зі статтею 107 Конституції України є Членом Ради національної безпеки і оборони України.

Конституційний Суд України — орган конституційної юрисдикції, який забезпечує верховенство Конституції України, вирішує питання про відповідність Конституції України законів України та у передбачених Конституцією України випадках інших актів, здійснює офіційне тлумачення Конституції України, а також інші повноваження відповідно до Конституції України.

Emblem_of_the_Constitutional_Court_of_Ukraine.gif
Уповноважений_edited.jpg

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини — посадова особа, яка здійснює парламентський контроль за додержанням конституційних прав та свобод людини і громадянина в Україні.

Національне агентство кваліфікацій — є постійно діючим колегіальним органом, уповноваженим на реалізацію державної політики у сфері кваліфікацій

завантаження.jfif
59379902_607756649728039_605292416789905408_n.png

Будучи агентством Організації Об'єднаних Націй, що спеціалізується на питаннях розвитку, ПРООН підтримує стратегічні ініціативи, спрямовані на розвиток потенціалу, аби сприяти всебічному зростанню і сталому людському розвитку. Завдяки партнерству з національними, обласними та місцевими органами влади, громадянським суспільством і приватним сектором, ПРООН прагне підтримати Україну на шляху до подолання бідності, розвитку людського потенціалу, досягнення справедливих результатів, захисту довкілля і просування демократичного врядування.

bottom of page